SCANTOOL GROUP

Scantool Group er en dansk virksomhed, som udvikler, producerer og sælger industrimaskiner inden for slibning, polering, bore- og metalbearbejdning. Virksomheden har hovedsæde og produktion i Brovst i Nordjylland og beskæftiger 30 medarbejdere. Vi er blandt de førende producenter i Europa og eksporterer til 65 lande. Vores produkter er udviklet og produceret med fokus på funktionalitet, sikkerhed, høj kvalitet og ikke mindst god service.

Et vaskeægte forretningseventyr

Virksomheden blev grundlagt af Jens-Martin Nielsen i 1980 under navnet Scantool A/S. Efter mange års ansættelse og erfaring fra virksomheden THRIGE-TITAN og siden hen KEF-Motor A/S udviklede han slibemaskinen Scanslib 200 hjemme på familiens købmandsgård på Øland i Nordjylland. Vådsliberen blev en stor succes i ind- og udland. Det gjorde sig især gældende i Japan, hvor Scantool A/S over en 8-årig periode solgte mere end 70.000 slibemaskiner. Det førte desuden til modtagelsen af Prins Henriks og Dansk Arbejdes Eksport Guldmedalje i 1990. Efter udviklingen af Scanslib 200 kom der en række nye produkter til verden - heriblandt vores ikoniske industribåndsliber Scantool 75. Dette blev starten på et vaskeægte forretningseventyr og et utroligt stærkt familiesammenhold.

Virksomhedens grundlægger Jens-Martin Nielsen med sin nyudviklede Scanslib 200.

Opkøb af branchens bedste spillere

Virksomheden voksede markant i de efterfølgende år. Først og fremmest med opkøbet af virksomheden KEF-Motor A/S i 1987 samt opkøbet af den svenske virksomhed Arboga A/S i 1990. I starten af 2005 overtog Scantool A/S tilmed selskaberne H.M. Machinery A/S og H.M. Teknik A/S, som efter overtagelsen blev sammenlagt til HM Machinery A/S.

KEF-Motor, tidligere Københavns Elektromotor Fabrik, har eksisteret siden 1910. Virksomheden er kendt for sin høje kvalitet inden for slibe- og poleringsmaskiner samt specialproducerede motorer. Virksomheden Arboga har eksisteret siden 1923 og har i mange år været kendt som en stor svensk kvalitetsproducent inden for søjleboremaskiner, industrislibemaskiner og polermaskiner. HM Machinery tog sin begyndelse i Thisted i 1968. Virksomheden producerede pladebearbejdningsmaskiner og geardrevne søjleboremaskiner af højeste kvalitet. 

I 2007 blev Scantool Group dannet og består den dag i dag af de fem velkonsoliderede selskaber Scantool A/S, Arboga A/S, KEF-Motor A/S, HM Machinery A/S og Scantool Group ApS. Med opkøbet af førnævnte virksomheder er Scantool Group blevet til en stærk organisation med over 110 års viden, erfaring og ekspertise. Samlet kan vi tilbyde en bred vifte af kvalitetsprodukter inden for slibning, polering, bore- og metalbearbejdning.

Et stærkt familiesammenhold

Virksomheden har gennemgået en stor udvikling siden 1980 – fra opstarten i privaten til produktionen på fabrikken i Brovst. Fra det første solgte parti af Scanslib 200 til eksporten over det meste af kloden. Det skyldes ikke mindst det stærke familieforhold, som lige siden starten har været grundpillen i virksomheden. Jens-Martin Nielsens hustru, børn og svigerbørn har alle været dybt forankret i virksomheden og dens aktiviteter. I dag ledes virksomheden fortsat af den nærmeste familie, som fører faderens ambitioner og livsværk videre.

Virksomhedens grundlægger Jens-Martin Nielsen sammen med  
hustruen Ingrid og børnene Susanne, Majbritt og Claus i 1992.

Vores virksomhedskultur

Hos Scantool Group er vi præget af den virksomhedskultur, som Jens-Martin Nielsen og hans familie startede i sin tid. Det tætte familiesammenhold i den nærmeste familie har forgrenet sig ud i hele virksomheden. Kulturen blandt ledelsen, administrationen og produktionen er familiær og jordnær. Ligeledes har de fleste medarbejdere mange års anciennitet, og tidligere ansatte kigger jævnligt forbi til en god snak. Vi har en flad organisationsstruktur og et lavt hierarki – her er der ikke langt fra idé til handling. Vi løfter i flok og arbejder mod det samme mål: At sikre tilfredse kunder.